Rasestandard

www.rottweilervestfold.no

Rottweileren er i utgangspunktet en tysk kvegdriverhund med aner tilbake til Romerriket. Rottweileren er en sterk, rolig, verdig og godmodig, men har dessverre fått et ufortjent dårlig rykte, noe som kan skyldes feil i avl og ukyndige/egnede hundeeiere.

Rottweileren er meget arbeidsglad og eieren må være forberedt på å aktivisere den både fysisk og mentalt.

Den er i utgangspunktet svært lett lært og virkelig en hund som ønsker å gjøre det du krever av den. Rottweileren er utholdende og har stor pågangsvilje. Rottweileren er vanligvis meget vennlig og barnekjær og finner seg i det utroligste, men man bør ta hensyn til om hunden er vant til barn og at ikke barnet blir for voldsomt. Hunden vokter gjerne hus og hjem.

De kan godt slippe personer inn, men da slipper de dem ikke bestandig ut igjen.

Aggresivitet, skyhet, nervøsitet er IKKE typisk for en rottweiler!

Rasestandard: Opprinnelsesland. Tyskland. Rottweileren er en middelsstor til stor hund. Tettbygd, men hverken tung eller lett.

Vennlig, meget hengiven og oppmerksom. Selvsikker og nervefast. Rottweileren reagerer med stor oppmerksomhet overfor omverden. Middels lang skalle. Bred mellom ørene og skal ha markert stopp.

Rottweilere skal ha moderat avsmalnende snuteparti med rett neserygg. Lepper og nesebrusk skal være sorte. Gommene skal være så mørke som mulig. Bittet skal være sterkt og fullstendig, saksebitt.

Øynene skal være middels store og mandelformede med dypbrun farge.

Ørene skal være middels store. De er trekantede og hengende høyt ansatt.

Kraftig, muskuløs hals. Rette ben som er kraftig utviklet. Svært muskuløse. Godt vinklede bakben. Potene skal være godt sluttet, hvelvede med sterke tær og korte sorte klør.

Kroppen skal være kraftig. Ryggen rett, brystet rommelig og underlinjen ikke opptrukket. Halen bæres vannrett i forlengelse av rygglinjen. Rottweileren er en traver. Har harmoniske, stabile, kraftfulle og frie bevegelser med god skrittlengde.

Dekkpelsen er grov, tett og fast tilliggende. Underullen skal ikke stikke fram gjennom dekkpelsen. Fargen er sort med velavgrensede tegninger av rødbrun farge på kinn, snute, halsens underside, bryst, ben, oversiden av øynene og rundt anus.

Høyde på hannhunder (mankehøyde):

61-62 cm = liten
63-64 cm = middels stor
65-66 cm = stor (korrekt størrelse)
67-68 cm = meget stor
Vekt ca. 50 kg

Høyde på tisper:
56-57 cm = liten
58-59 cm = middels stor
60-61 cm = stor (korrekt høyde)
62-63 cm = meget stor
Vekt ca. 42 kg

Man anbefaler førstegangseiere å anskaffe tispe. Man bør ikke kjøpe rottweiler uten å gå via Norsk Rottweiler Klubbs avlsråd/ valpeformidler.

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Stort
Pelslengde: Korthåret
Behov for pelsstell: Lite
Allergivennlig: Nei